Reparatie horloges

Reparatie, restauratie en onderhoud van horloges

U kunt bij Joris Uurwerkreparatie terecht voor het repareren en onderhouden van al uw horloges. Dat kan een kleine reparatie zijn, zoals het vervangen van de opwindstift, de pakking, het glas, horlogebandje of het afregelen van uw horloge. Maar u kunt u bij ons ook terecht voor het onderhoud van uw uurwerk, mechanisch of quartz, modern, klassiek of antiek. Ieder uurwerk wordt met de grootste precisie onderzocht, uit elkaar gehaald, gereinigd, hersteld (al dan niet met nieuwe onderdelen), geolied, waterdicht gemonteerd en afgesteld. Daarna wordt het uurwerk een paar dagen in ons atelier getest, om zeker te weten dat het weer perfect functioneert. Wij geven standaard één jaar garantie op de revisie van uw horloge. Op horloges van Omega, Rado en Tag Heuer geldt een volledige onderhoudsgarantie van twee jaar (informeer naar onze voorwaarden).

Tips voor onderhoud van uw horloge

  • Ga bij een defect aan uw horloge rechtstreeks naar een horlogemaker of uurwerkhersteller, deze kan u uitstekend informeren over de reparatie en bijbehorende kosten. U kunt er later ook terecht voor onderhoud. Let op, een juwelier is meestal een verkooppunt en geen reparatieatelier.
  • Wind uw mechanische horloge nooit op terwijl het om uw pols zit. De zijwaartse druk op de kroon en as kan extra slijtage aan het uurwerk veroorzaken.
  • Verzet de datum op uw horloge nooit tussen 21:00 en 03:00 uur, hierdoor kan schade aan het mechanisme van uw uurwerk ontstaan.
  • Vervang de lege batterij van uw quartz uurwerk zo snel mogelijk. Als u hier te lang mee wacht, kan de batterij gaan lekken, met alle gevolgen van dien.
  • Houd het horloge schoon aan de buitenkant, vuil en vocht kunnen het horloge en uurwerk aantasten, met alle gevolgen van dien.
  • Let op met magnetische velden, deze beïnvloeden het nauwkeurig functioneren van uw horloge.
  • Laat uw horloge bij voorkeur ieder jaar testen op waterdichtheid.
  • Onderhoud uw mechanische horloge iedere vier à vijf jaar, om er zo lang mogelijk van te genieten.

Officieel Service Center van onderstaande merken

Wij leveren service aan

Open Whatsapp
Hulp nodig? WhatsApp mij!
Goedendag, waar kan ik u mee helpen? Stuur een Whatsapp bericht en ik zal contact met u opnemen. Mvg, Hugo. Joris Uurwerkreparatie.